Heidi - kouluttautumalla myyjästä tavaratalopäälliköksi

Tavaratalopäällikkönä vastaan Motonet-tavaratalon arjen sujuvuudesta: Ohjaan henkilöstöä, seuraan myynnin kehitystä ja teen monenlaisia raportteja. Olen kaikkien työntekijöidemme käytettävissä ja päivän mittaan ratkotaan mitä moninaisempia kysymyksiä. Päivät ovat rutiinien ja yllätysten vuoristorataa eikä niiden kulkua yleensä voi suunnitella kovin tarkkaan etukäteen. Teen tiivistä yhteistyötä apulaispäällikön ja tavaratalon lähiesimiesten kanssa. Ja mikäs on tehdessä, kun meillä on kaikkien Motonet-vuosieni aikana ollut aivan mahtava työporukka ja yhteishenki.

Matkani kaupan alalla alkoi jo lukioaikana, jolloin työskentelin osa-aikaisena myyjänä ruokakaupassa. Huhtikuussa 2007 siirryin Motonetiin kassatyöntekijäksi ja vielä samana vuonna etenin kassavastaavan tehtäviin. Työtehtäväni laajeni näin esimiestehtäviin ja hoidin muun muassa kassavuorojen suunnittelun.


”Kouluttautuminen työn ohessa on antanut minulle paljon mahdollisuuksia ja kehittyminen työssä on johtanut myös etenemiseen työuralla.”


Osallistuin ensin Motonetin järjestämään myynnin ammattitutkintoon ja valmistuin myynnin ammattilaiseksi, ja pian sen jälkeen vastuualueeni laajeni kassavastuusta koko myymälän kattavaksi, myymälävastaavaksi. Myynnin ammattitutkinto antoi minulle valmiuksia erityisesti asiakaspalvelun kehittämiseen. Tyytyväiset asiakkaat ovat Motoneteissa kunnia-asia, joten asiakaspalvelusta ei tingitä. Myymälävastaavat huolehtivat myös muun muassa myymälän esillepanosta ja hyllyjen täyttöasteesta.

Tieni vei seuraavaksi jatkokoulutukseen kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoon. Se oli syventävä koulutus, joka opetti myös työelämän ulkopuolella uusia puolia itsestäni.


”Kokonaisuudessaan kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto oli kasvattava kokemus, joka antoi hyvän pohjan esimiestyöhön.”


Uuden oppiminen on sen verran palkitsevaa, että viimeisimpänä syvensin osaamistani suorittamalla tradenomin opinnot suuntautumalla esimiestyöhön ja työyhteisön kehittämiseen. Nyt olen siirtynyt apulaispäällikön roolin kautta nykyiseen tehtävääni tavaratalopäälliköksi - rooliin, jossa onnistumiselle käymäni koulutukset ja eri työrooleissa oppimani taidot ovat luoneet vankan pohjan.

Arvostan Motonetissa työnantajana erityisesti joustavuutta ja palkitsevuutta ja tietysti monipuolisia kouluttautumismahdollisuuksia, jotka mahdollistavat oman ammattitaidon jatkuvan kehittämisen ja uusiin tehtäviin etenemisen.

- Heidi

 << Palaa uratarinoihin

 

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta