Katri – kassavastaavan tarkkuudella ja asiakaspalvelijan asenteella

Olen työskennellyt Joensuun Motonet-tavaratalossa sen avauksesta lähtien, siis noin kaksitoista vuotta. Tavaratalomme kassavastaavana teen työtä aamu- ja iltavuoroissa ja vastaan laskuntarkastuksista, kuukausiraporttien tekemisestä sekä raportoinnista hallinnolle. Toimin myös kassatyöntekijöidemme lähiesimiehenä. Esimiestyössä nautin vastuusta sekä haasteista. Haastavinta on saada työaika riittämään kaikkiin tehtäviini ja henkilöstöasioissa riittää myös koko ajan uutta opittavaa.


”Kassatyössä on hyötyä monenlaisista ominaisuuksista: ulospäin suuntautuneisuus ja sosiaalisuus ovat valtteja, mutta myös tarkkuutta tarvitaan ja kiireisinä aikoina joustavuus ja paineensietokyky ovat tarpeen.”


Aamuvuoropäivänä työpäiväni alkaa kassan avaamisella ja kassanlaskun teen johonkin aikaan päivällä riippuen työvuorostani. Kassamyyjän työhön kuuluu monipuolisesti myymälän eri tehtäviä. Työpäivän aikana työskentelenkin myös myymälässä ja
palvelen asiakkaita eri osastoilla. Ihmisten kanssa työskentely täydentää
hienosti tarkkuutta vaativia tehtäviä, kuten laskuntarkastusta.

Koen työnteon Motonetissa mielekkääksi, koska yksikään päivä ei ole samanlainen ja jokainen ihmisten kohtaaminen on uniikki. Kassalla työskentelyssä parasta onkin juuri asiakaspalvelu ja useat asiakaskontaktit päivän aikana. Myös kehittyvä tuotevalikoima ja uusien tuotteiden ominaisuudet on tunnettava, ja niiden opetteleminen on aina mukavan haasteellista.


”Asiakkaan huomioiminen on avain onnistuneeseen asiakaspalveluun.”


Koulutukseltani olen yo-merkonomi ja lisäksi olen suorittanut Motonetille räätälöidyn myynnin ammattitutkinnon ja Kaupan alan esimiehen erikoisammattitutkinnon. Tällä hetkellä suoritan lähiesimiesvalmennusta. Esimiesvastuu on minulle vielä melko tuore juttu, joten koulutus on ollut inspiroiva ja antanut hyviä eväitä kokeiltavaksi arjessa. Koulutusten myötä olen saanut tutustua myös muiden Motonetin toimipisteiden käytäntöihin ja työntekijöihin. Ajatusten vaihto muiden kanssa on aina mielenkiintoinen mahdollisuus, joka auttaa kehittämään työympäristöä myös omassa tavaratalossa. Laajassa tavarataloverkostossa on voimaa.

- Katri

<< Palaa uratarinoihin

 

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta